SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Köpings Gymnastikförening
Gymnastik

Parkour

Under vårterminen 2024 kommer vi fortsätta med en nybörjargrupp i parkour/stagefight för barn mellan 9-12år. Både tjejer och killar är välkomna!

Gruppen kommer att fokusera på grundläggande övningar, tekniker och kroppskontroll i både parkour och stagefighting.
Vill du veta lite mer om parkour och stagefight finns lite info längre ned på sidan.

 

Medlemsavgiften betalas direkt via vårt bokningssystem. Gäller endast barn och ungdomsverksamheten. 

Tidigare aktiva barn har förtur i sin grupp och nya barn tas in i mån av plats.

Eventuellt lediga platser blir bokningsbara 7/1.

Alla anmälningar till gruppen sker genom Sportadmin via länken:

Här gör du anmälan eller sätter ditt barn i kö.

 

Terminen startar v .2

 

Parkour/stagefight födda 2011-2014 

Både tjejer och killar är välkomna!

Startar: 11/1

Träningtid: Torsdagar 17.00-18.00 i Nibbleskolans gymnastiksal

Ledare: Sofie Eklund

 

Om parkour

Parkour är en högintensiv träningsform som ger en helkroppsträning som håller dig stark, smidig samt ger bra balans och koordination på ett väldigt roligt sätt. Enkelt beskrivet så går det ut på att snabbt och smidigt ta sig från punkt A till punkt B genom att med olika tekniker, som till exempel hopp och rullar, ta sig förbi olika hinder. Att hitta nya vägar och träna upp både sin fysiska och psykiska förmåga för att börja se hinder som möjligheter.

 

Om stagefight

Stagefight eller scenslagsmål är en konst där man skapar en illusion av våld. Det är en träningsform som på många sätt är lik pardans där man som deltagare måste läsa av och samspela med sin träningspartner för att nå önskat resultat. Säkerhet, trygghet och kreativitet är grundstenarna i stagefight och syftet är inte att skada varandra utan att få en förståelse för hur man samspelar för att skapa en realistisk illusion precis som på film!

 

 

Vi söker ständigt nya ledare. Vill du veta mer om vad som förväntas av våra ledare kan man läsa vår ledarpolicy under fliken För ledare

Kontakta oss på kopingsgymnastikforening@gmail.com om ni är intresserade av att starta en grupp eller vill ha mer information om vad det innebär.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Besök oss på Facebook
Vår samarbetspartner